وب اپلیکیشن های پیش رونده (PWA) چیست؟

Pwa چیست؟

وب اپلیکیشن های پیش رونده ، PWA مخفف کلمه Progressive Web App است. در واقع نوعی نرم افزار تحت وب بوده که موجب می‌شود به کمک آن یک وب سایت در قالب اپلیکیشن در تلفن هوشمند نمایش داده شود. برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ این نرم افزار توسط گوگل معرفی گشت و به علت کاربردی بودن و سهولت در استفاده مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفت.

وب اپلیکیشن‌های پیش رونده از به روزترین تکنولوژی ها در ترکیب اپلیکیشن‌های موبایل و وب‌سایت‌ها استفاده می کنند. یک وب اپلیکیشن پیش رونده در واقع وب‌سایتی است که از فناوری‌های مدرن وب بهره می برد، اما ظاهر و عملکردش مشابه یک اپلیکیشن معمولی است.

پیشرفت‌های اخیر در مرورگرها، سرویس ورکرها، کش‌ها و رابط‌های برنامه‌نویسی نرم‌افزار (API)، این امکان را برای توسعه‌دهندگان وب فراهم کرده تا وب اپلیکیشن‌هایی با قابلیت افزودن به صفحه‌ی خانگی سیستم‌عامل با امکان ارسال اعلان از سمت سرور (Push Notifications) و حتی عملکرد آفلاین را گسترش دهند.

این نرم افزارها این امکان را برای شما فراهم می آورند تا بتوانید یک وب سایت را همچون یک نرم افزار و اپلیکیشن بر روی گوشی خود به نمایش درآورید. در زمان استفاده از آن از طریق مرورگر وارد وب سایت شده و آن را مشاهده کنید. با کمک این روش دیگر نیازی به نصب و طراحی اپلیکیشن موبایل ندارید، در نتیجه فضایی از گوشی شما اشغال نمی‌شود.

وب سایتی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کند در زمان مراجعه کاربر از او سوالی در رابطه با اضافه کردن وب سایت به صفحه اصلی می پرسد و در صورت پذیرفتن کاربر، آیکون وب سایت به گوشی کاربر اضافه می‌شود.

وب اپلیکیشن های پیش رونده (PWA) از چه مرورگرهایی پشتیبانی می‌کند؟

به طور کلی مرورگرهایی که PWA از آن‌ها پشتیبانی می‌کند به دو دسته دسکتاپ و موبایل تقسیم می‌شوند.

مرورگرهای دسکتاپ:

  • کروم
  • فایرفاکس
  • اپرا
  • سافاری
  • مایکروسافت اج
  • مرورگر QQ
  • مرورگر ۳۶۰

مرورگرهای موبایل:

  • کروم
  • فایرفاکس
  • شیائومی
  • مرورگر uc
  • وی چت
  • ۳۶۰
  • بایدو

pwa

ویژگی وب اپلیکیشن

این دسته از اپلیکیشن ها باید به گونه‌ای باشد که بر روی انواع گوشی های اندروید و ios قابل اجرا باشند و در نمایشگرهای مختلف نمایش داده شوند.

قابلیت جست و جو

همان طور که قبلا گفته شد، وب اپلیکیشن‌های پیش رونده در واقع یک وب‌سایت به شمار می آیند و از طریق موتورهای جستجو قابل یافتن هستند. این ویژگی دلیل برتری آنها بر اپلیکیشن‌های بومی است.

درگیر کردن کاربر

توجه داشته باشید که احتمال آنکه کاربران اپلیکیشن‌های موبایل دوباره از اپلیکیشن‌های خود استفاده نمایند، بیشتر از احتمال بازدید مجدد به یک‌ وب‌سایت می باشد. وب اپلیکیشن‌های پیش رونده با بهره گیری از ویژگی‌هایی مانند اعلان‌های سمت سرور (Push Notification)، این ضعف را جبران نموده اند.

پیش رونده

Pwa باید بتواند بین مرورگر و سیستم عامل ارتباط برقرار کند. از همین رو باید برای تمام مرورگرها وسیستم عامل اندروید و ios قابل اجرا باشد.

قابلیت اشتراک

وب اپلیکیشن های پیش رونده (PWA ها) باید برای هر بخش خود یک url منحصر بفرد داشته باشند. این بدان معناست که وقتی شما به یکی از صفحات ایجاد شده با آن وارد ‌شوید بتوانید از آن استفاده کنید. همچنین باید بتوانید محتوای این صفحات را به اشتراک بگذارید.

امکان نصب بر روی گوشی‌های مختلف

این وب اپلیکیشن پیش رونده باید بتواند بر روی گوشی، تبلت و دسکتاب قابل اجرا و نصب باشد. از همین رو  وقتی وارد سایت‌هایی همچون اینستاگرام می‌شوید، براساس سیستم عامل و نوع مرورگر درخواستی برای افزودن برنامه به صفحه اصلی ارسال می شود، و باید قابلیت اجرا در تمام سیستم عامل‌ها و مرورگرها را داشته باشد.

ایمن بودن

از الزامات استفاده از این pwa پیاده سازی روی بستر SSL و در دسترس بودن از طریق پروتکل امن HTTPS می‌باشد. بنابراین از امنیت بالایی برخوردار است تا بدین ترتیب انتقال اطلاعات بدون مشکل انجام شود.

ظاهری مشابه اپلیکیشن

ظاهر اپ‌های پیش رونده باید مشابه اپ‌های بومی باشد. مسیریابی و رابط کاربری مشابهی داشته و ریسپانسیو باشد. بنابراین باید بر روی هر پلتفرمی با هر اندازه صفحه نمایشی قابل اجرا باشد. در واقع باید با همه پلتفرم‌ها با هر اندازه تصویر سازگار باشد.

به روزرسانی

از آنجا که این برنامه وابسته به سایت است، باید بتواند در صورت به روزرسانی و تغییرات اعمال شده بر روی سایت آپدیت شود.

امکان استفاده به صورت آفلاین

برخی از وب اپلیکیشن‌ها باید بتوانند در صورت ضعیف بودن اینترنت به صورت آفلاین نیز کار کنند.

وب اپلیکیشن های پیش رونده

چگونه یک وب اپلیکیشن بسازیم؟

برای ساخت آن‌ها باید از تسلط کافی در زمینه کدنویسی برخوردار باشید. فریم ورک‌ها و سرویس‌های آماده پیشرفته‌ای نیز وجود دارند که می‌توان بدون نیاز به کدنویسی این برنامه‌ها را ایجاد کرد.

فناوری‌های مورد استفاده در طراحی وب اپلیکیشن پیش رونده

مهمترین فناوری‌های به کار رفته در وب اپلیکیشن های پیش رونده عبارت است:

اعلان سمت سرور

نوعی اعلان است که از سمت سرور برای کاربر ارسال شده و او را از به روزرسانی‌ها آگاه می‌کند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در زمان بازدید از وب سایتی پیغامی مبتنی بر فعال کردن اعلان سمت سرور ارسال شود. این موجب می‌شود که بتوان به راحتی کاربران را از تغییرات جدید مطلع کنید. این اعلان حتی در زمان بسته بودن مرورگر نیز برای کاربر ارسال می‌شود.

سرویس ورکر

نوعی اسکریپت است که مجزا از صفحه وب در پس زمینه اجرا می گردد و امکان ارسال اعلان سمت سرور و همکان سازی پس زمینه را فراهم می‌آورد.

معماری پوسته

برخی از وب اپلیکیشن های پیش رونده pwa‌ها از الگویی به نام پوسته اپلیکیشن استفاده می‌نمایند. سرویس ورکرها به منظور بارگذاری سریع، رابط کاربری اولیه یا پوسته‌ی طراحی وب واکنش‌گرای وب اپلیکیشن را درون خود ذخیره می‌کنند. به وسیله این پوسته، محتوا به صورت پیوسته درون لایه‌ای بارگزاری می‌شود. این قضیه باعث می‌شود که کاربران بتوانند بدون توجه به سرعت اینترنت از آن استفاده نمایند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *