متا تگ ها در سئو

راهنمای کامل برای متا تگ ها در سئو

متا تگ ها در سئو سایت چه تاثیری دارند؟!

در این مقاله یک معرفی کامل از تمامی متا تگ ها برای مدیران سایت ها که هنگام بهینه سازی و سئو سایت به آن ها احتیاج پیدا می کنند، ارائه شده است.
در این مقاله همه متا تگ ها توضیح داده شده است. از جمله: تگ عنوان، تگ توضیحات، تگ alt برای تصاویر، تگ Canonical، برچسب های H1 تا H6، متا تگ روبات، Noindex ،Nofollow، برچسب های مختلف در Google News.

در ابتدا اجازه دهید به این سوال پاسخ دهیم:

متا تگ چیست؟

متا تگ ها عناصر HTML هستند که ارائه دهنده اطلاعات در مورد یک صفحه وب برای موتور های جستجو و بازدید کنندگان وب سایت می باشند.
این عناصر باید به عنوان برچسب در قسمت <head> قرار داده داشته باشد و به عنوان بخشی از یک سند HTML نیاز است که در CMS کد گذاری شود. پیاده سازی این تگ ها در CMS ها بسیار ساده می باشند. به خصوص اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده نمایید که در آن بخش های خاصی برای اضافه کردن تگ ها وجود دارد و احتیاجی به نوشتن کد های پیچیده نخواهد بود. حال اجازه دهید هر یک از آن ها را به ترتیب حروف الفبا تعریف کنیم:

تگ Alt برای تصاویر:

در بهینه سازی تصاویر برای جستجوگر ها این نکته را در نظر داشته باشید که موتور های جستجو نمی توانند تصاویر را بخوانند، فقط ویژگی و تگ هایی که برای تصاویر به کار رفته را می توانند بخوانند.
یکی از مهم ترین تگ ها در تصاویر تگ alt است که توضیحی در مورد تصویر است. متنی که در تگ alt نوشته می شود باید واضح و توصیفی مختصر در مورد تصویر باشد.

تگ Alt در تصاویر

تگ Alt در تصاویر

برچسب Canonical:

استفاده از برچسب و خاصیت rel=canonical در صفحات وب سایت کمک بسیار زیادی به موتور های جستجو می کند تا از طریق این تگ بتوان نسخه اصلی صفحات را از بین صفحات تکراری سایت تشخیص داد. برچسب Canonical به صورت زیر در لینک ها به کار برده می شود:

<link rel=”canonical” href=”http://example.com/” />

برچسب Canonical

برچسب Canonical

برچسب news_keywords برای اخبار:

این متا تگ هم مثل متا تگ keywords هست با این تفاوت که امروزه این متا تگ برای سایت های خبری استفاده می شود و در هر سایتی نباید از آن استفاده شود.

برچسب های H1 تا H6:

برچسب H1 نوشته یا متنی است که در بالای صفحات وب سایت مشاهده می کنید. در اکثر مواقع تیتر ها و نام وب سایت با تگ H1 نوشته می شوند. از برچسب های H2 تا H6 می توانید به طور مناسب در مقالات و صفحات مختلف وب سایت خود استفاده نمایید. در استفاده از آن ها سعی نمایید یک نظم نزولی را داشته باشد. تگ های H1 و H2 از اهمیت بیشتری نسبت به دیگر برچسب ها در سئو سایت برخوردار هستند.

شاید تمایل به خواندن این مقاله را هم داشته باشید: تاثیر گذاری UX و UI بر سئو

تگ توضیحات:

متا تگ توضیحات یک پاراگراف کوتاه از کل محتوای صفحات است که در نتایج موتور جستجو نمایش داده می شود. در CMS ها کنترل کاملی بر روی متا تگ توضیحات صفحات وجود دارد.

Nofollow:

هر لینکی که در وب سایت خود قرار می دهید و می خواهید که خزنده ها آن لینک را دنبال نکنند از Nofollow استفاده نمایید. به طور مثال:

<a href=”https://www.example.com/“ rel=”nofollow”>EXAMPLE</a>

این بدان معنی است که گوگل این لینک ها را در رتبه بندی سایت تاثیری نمی دهد. به طور مثال اگر در وب سایت خود تبلیغات قرار می دهید، لینک ها را nofollow قرار دهید تا تاثیری بر سئو سایت شما نگذارد. در CMS هایی همچون وردپرس می توانید با استفاده از افزونه ها، لینک های خارجی را به طور خودکار nofollow نمایید.

Noindex:

با اضافه کردن این تگ به صفحات وب سایت خود، اجازه ایندکس نشدن آن ها را در نتایج جستجو می دهید. از این تگ می توانید صفحات خصوصی وب سایت خود را نگه دارید و اجازه ایندکس شدن آن ها را توسط موتور جستجو ندهید. برای جلوگیری از خزنده موتور جستجو گوگل برای ایندکس نشدن از این تکه کد در قسمت <head> استفاه نمایید:

<meta name=”googlebot” content=”noindex”>

ولی برای ایندکس نشدن در سایر موتور های جستجو از تکه کد زیر استفاده کنید:

<meta name=”robots” content=”noindex”>

با این حال گوگل هشدار می دهد که ممکن است صفحات شما از طریق دیگر موتور های جستجو ظاهر شود.

تگ روبات Robots:

با استفاده از این تگ می توانید مشخص کنید که یک صفحه خاص ایندکس شود یا نه، یا این که تمامی لینک ها در یک صفحه دنبال شوند یا نه. محل قرار گیری متا تگ روبات در قسمت <head> است. مثل زیر:

<!DOCTYPE html>
<html><head>
<meta name=”robots” content=”noindex” />
(…)
</head>
<body>(…)</body>
</html>

در زیر پیاده سازی های مختلف از برچسب متا تگ روبات آورده شده است که معنی هر کدام نیز ذکر شده است.

<meta name=”robots” content=”noindex, nofollow” />

ایندکس نشدن صفحات. دنبال نکردن لینک های صفحه

<meta name=”robots” content=”index, nofollow” />

ایندکس شدن صفحه. دنبال نکردن لینک های صفحه

<meta name=”robots” content=”noindex, follow” />

ایندکس نشدن صفحه. دنبال کردن لینک های صفحه

<meta name=”robots” content=”noimageindex” />

ایندکس نشدن تصاویر صفحه

<meta name=”robots” content=”noarchive” />

عدم نمایش لینک های کش شده در صفحه

<meta name=”robots” content=”nosnippet” />

عدم نمایش یک قطعه از صفحه در نتایج جستجو

<meta name=”robots” content=”notranslate” />

عدم ارائه ترجمه این صفحه در نتایج جستجو

تگ عنوان:

در یکی از مقالات به طور تخصصی در مورد تگ title توضیح دادیم.
عنوان دقیق و مختصر در مورد صفحه برای نمایش در نتایج جستجو و بازدید کنندگان. نمونه ای از تکه کد متا تگ عنوان در صفحات وب به صورت زیر آورده شده است:

<head>
<title>Example Title</title>
</head>

شما باید از کلمات کلیدی و همچنین نام تجاری در عنوان صفحات خود استفاده نمایید.
متا تگ هایی که در این مقاله ذکر شد، جز مهم ترین متا تگ ها می باشد که تاثیر بسیاری در سئو سایت می گذارند و باید از آن ها به طور صحیح استفاده شود.

منبع: searchenginewatch

گروه آیسا با بیش از ۱۰ سال سابقه در زمینه طراحی سایت، برنامه نویسی اختصاصی تحت وب و سئو فعالیت نموده و کار خود را از سال ۱۳۸۶ شروع کرده است. این شرکت با تکیه بر سابقه علمی مدیران خود در زمینه سیستم های نرم افزاری به خصوص سیستم های کاربردی مفتخر است با آگاهی کامل از نیاز ها و خواسته های مشتریان، فن آوری روز دنیا را در اختیار آنان قرار دهد. برای تماس با گروه آیسا و اطلاع از چگونگی روند کاری آن اینجا کلیک کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]