معرفی انواع هکرها و نحوه فعالیت آنها و لزوم به کار گیری نکات امنیتی در سیستمها
هک به معنای استفاده از یک راه حل خلاق و هوشمندانه برای یک رفع یک مشکل کامپیوتری است که توسط هکرها به کار میرود. همچنین هک به معنای نفوذ به یک سیستم رایانهای است و در بعضی مواقع در معنای کرک (رمزگشایی) نیز استفاده میشود.
در عصر تکنولوژی مدرن، دو تفکر و دسته بندی برای هک شکل گرفته است:
- کسی که به عنوان یک سرگرمی برنامههای کامپیوتری مینویسد، هکر است.
- اما برچسب هکر برای کاربرانی که به صورت غیر قانونی به یک سیستم کامپیوتری دسترسی دارند نیز اعمال میشود. پس در حقیقت هکر ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشد.
متأسفانه بعضی از این هکرها به رایانهها، فایلها و شبکههای با رمز محافظت شده دسترسی دارند که به عنوان “کراکر ها” شناخته میشوند.
البته، لازم است بدانید که یک کراکر به شخصی که گشاینده ی رمز است گفته میشود.
امروزه در استفاده عامه و در رسانهها هکر به کسانی اطلاق میشود که نوعی خرابکاری کامپیوتری را انجام میدهند.
آشنایی با ابزار هکرها
در حال حاضر بیش از ۱۰۰،۰۰۰ ویروس شناخته شده وجود دارد که تقریبا هر روز با انواع آنها روبرو میشویم.
هکرها و اعمال نابخردانه آنها میتواند بر روی سیستمها و کامپیوتر کاربران خانگی یا وبلاگ نویسان، مدیران شبکه و … تأثیر منفی بگذارد.
شما موظف هستید بدون توجه به میزان استفاده از کامپیوتر، رایانه، کسب و کار یا حتی هویت خویش را محافظت کنید. بهترین روش برای شناختن چگونگی محافظت از سیستم و رایانهها این است که شما ابزارهای هکرها را بشناسید و آسیب و خطرهای آنها را پیش بینی کنید.
ویروسها و کرمها و موارد سواستفاده
اصطلاح “ویروس کامپیوتر” به دستورالعمل کد ماشین وارد شده به حافظه کامپیوتر اشاره دارد که در هنگام اجرا، خود را در برنامهها و سایر فایلها در رایانه کپی میکند.
با توجه به هدف هکر، طراحی یک ویروس صرفا یک ایجاد یک ناراحتی یا ایجاد عواقب بسیار جدی برای یک فاجعه احتمالی است.
به طور کلی، ویروس یک قطعه نرم افزاری، مجموعه ای از دادهها یا یک توالی فرمان است که از اشکال، خطا یا آسیب پذیری استفاده میکند. یک ویروس باعث سوءاستفاده و ایجاد رفتار ناخواسته یا غیرمنتظره در سیستم عامل یا برنامههای کامپیوتری میشود و درون کامپیوتر گسترش مییابد.
سوءاستفاده و از طریق آسیب پذیری امنیتی شبکه و یا نفوذ بدون دسترسی قبلی به سیستم آسیب پذیر، نوعی سوء استفاده از راه دور است. البته اگر این یک سوءاستفاده با دسترسی قبلی به یک سیستم باشد، “سوء استفاده محلی” نامیده میشود. سوء استفاده محلی معمولا برای افزایش امتیازات دسترسی هکر بیش از چیزی که توسط یک مدیر سیستم به او اعطا شده است در نظر گرفته میشود.
کرمها به سادگی ویروسها هستند. و شبیه بمبی هستند که به طور صریح در حافظه کامپیوتر وجود دارند تا زمانی که در یک تاریخ یا یک اقدام تعیین و تنظیم شده فعالیت خود را آغاز کنند. اسب تروجان نیز یک برنامه مخرب است که نمیتواند نسخههایی از خودش را تولید کند و توسط CD یا ایمیل توزیع میشود.
محافظت از کامپیوتر و جلوگیری از آسیب پذیری آن
فقط نرم افزار های قابل اعتماد را نصب کنید و ایمیلهای ناشناخته را حذف کنید. اگر شما در مورد عملکرد یک نرم افزار شک دارید، آن را نصب نکنید.
اگر از افراد تصادفی ایمیل دریافت می کنید، بهتر است در برابر کنجکاوی خود مقاومت کنید و آن را باز نکنید، و بدون باز کردن آنها را پاک کنید.
تحت هیچ شرایطی فایلها را از کسانی که نمیشناسید دانلود و یا باز نکنید. بانکها و اکثر شرکتهایی که حسابهای شخصی دارند، برای شما فایلهای پیوست ارسال نخواهند کرد. اگر آنها این کار را میکنند، بهتر است که به سایت شرکت مراجعه کنید و فایل پیوست را دانلود کنید یا حداقل آیا مشروعیت این کار مطعل شوید.
در ایمیلها و یا در وبسایتهای آنلاین، روی تبلیغات کلیک نکنید. اگر آگهی نظر شما را جلب کرد، فقط به سایت اصلی مراجعه کنید. در مورد اسنادی که شما به طور فیزیکی در رایانه نگهداری میکنید، مراقب باشید. این موضوع مخصوصا برای رایانههای اشتراکی R / W، هارد دیسکهای USB یا درایوهای فلش نیز صادق است. زیرا اینها مسیری آسان برای ورود یک ویروس به کامپیوتر شما هستند.
حفاظت از کامپیوتر با نصب نرم افزار ضد ویروس برای جلوگیری از ورود هکرها
نرم افزار آنتی ویروس برای نشان دادن وجود برنامههای ویروسی، کرمها، بمبها و اسبهای تروجان است که با بررسی ویژگیهای ظاهری یا رفتارهای معمولی این برنامهها، آنها را جستجو و در نهایت پیدا میکند.
هنگامی که برنامه ویروسی را پیدا میکند، نوع آن و اغلب نام یا شناسه آن را نیز برای شما ثبت می کند. وظیفه نرم افزار آنتی ویروس حذف یا جداسازی فایلهای آلوده است. برای استفاده عموم افراد، استفاده از نرم افزار تجاری آنتی ویروس نسبتا ارزان است و حتی گاهی به صورت رایگان میتوان به برنامههای آنتی ویروس دسترسی داشت.
از آنجایی که ویروسهای جدید تقریبا روزانه با کد جدید ظاهر میشوند، ضروری است که برنامههای آنتی ویروس را به روز نگه دارید تا جلوی این تهدیدات را بگیرند. بنابراین، حتما از به روز رسانی خودکار برنامه آنتی ویروس مطمئن شوید.
این موضوع برای سیستم عامل ویندوز شما نیز درست است. اغلب، سیستم عامل به روز نشده شما جایی است که هکرها با ایجاد حفرههایی به آن نفوذ میکنند. البته، سیستم عامل و ویروسها در نبرد همیشگی باهم به سر میبرند پس لازم است نرم افزارهای خود را به طور مداوم با رعایت نکات امنیتی به روز نمایید.
در نهایت، شبکه بی سیم خود را با یک روتر که دارای فایروال است، ایمن کنید. تقریبا تمام روترهای بی سیم هنگام نصب برای اولین بار ایمن شدهاند. اما برای اطمینان بیشتر به روتر وارد شوید و حداقل آن را با یک رمز عبور قوی ایمنتر کنید و رمزی برای به عنوان رمز ورود در نظر میگیرید یاید جایگزینی مناسب نسبت به رمز کارخانه باشد و اجازه دسترسی به هیچ هکری را ندهد.. اگر فایروال یا روتر به درستی پیکربندی نشده و یا اینکه غیرفعال شده باشد، به هکرها اجازه دسترسی به کلمات عبور، ایمیلها یا فایلهایی که اتصال شبکه شما را متوقف میکنند، میدهد.
معرفی انواع هکرها
هکر به فردی گفته میشود که از کامپیوتر، شبکه یا سایر مهارتها برای غلبه بر یک مشکل فنی استفاده میکند. اصطلاح هکر ممکن است به افرادی با مهارتهای فنی اشاره کند، اما اغلب به شخصی اشاره میکند که از تواناییهای خود برای دستیابی غیرمجاز به سیستمها یا شبکهها برای ارتکاب جرائم استفاده میکند. به عنوان مثال هکر ممکن است، اطلاعات را سرقت کند تا به مردم از طریق سرقت هویت آنها آسیب برساند و از این کار نفع ببرد.
اصطلاح هکر به لحاظ تاریخی، یک تقسیم کننده است، که گاهی اوقات بهعنوان یک اصطلاح تحسین برای فردی که دارای مهارت بالا و همچنین دارای خلاقیت در رویکرد خود به مشکلات فنی هستند، استفاده میشود. با این حال، این اصطلاح بیشتر برای فردی که از این مهارت برای مقاصد غیرقانونی یا غیر اخلاقی استفاده میکن به کار میرود.
گروه آیسا با بیش از ۱۰ سال سابقه در زمینه طراحی سایت، برنامه نویسی اختصاصی تحت وب و سئو فعالیت نموده و کار خود را از سال ۱۳۸۶ شروع کرده است. این شرکت با تکیه بر سابقه علمی مدیران خود در زمینه سیستم های نرم افزاری به خصوص سیستم های کاربردی مفتخر است با آگاهی کامل از نیاز ها و خواسته های مشتریان، فن آوری روز دنیا را در اختیار آنان قرار دهد. برای تماس با گروه آیسا و اطلاع از چگونگی روند کاری آن اینجا کلیک کنید.
جامعه امنیتی به طور غیررسمی به رنگ کلاه به عنوان راهی برای شناسایی انواع هکرها اشاره میکند. این کالاهها معمولا به سه نوع کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری تقسیم میشوند.
هکرهای کلاه سفید
هکرهای کلاه سفید، که همچنین به عنوان هکرهای اخلاقی شناخته میشوند، تلاش میکنند تا به بهترین وجه به سود عموم مردم، نه برای ایجاد آشفتگی عمل کنند. بسیاری از هکرهای کلاه سفید را برای انجام آزمایش نفوذ، برای تلاش جهت پیدا کردن آسیب پذیریها و گزارش آسیب پذیریهای امنیتی استخدام میکنند. سپس شرکتهای امنیتی به مشتریان خود کمک میکنند مشکلات امنیتی را کاهش دهند تا هکرها نتوانند از آنها سواستفاده کنند.
هکرهای کلاه سیاه
این هکرها عمدا دسترسی غیرمجاز به شبکهها و سیستمها را با هدف مخرب به دست میآورند، که میتواند شامل دزدی اطلاعات، گسترش نرم افزارهای مخرب، خرابکاری و.. باشد این هکرها ممکن است در دیگر فعالیتهای غیر قانونی نیز دخالت داشته باشند، از جمله سرقت هویت و… .
هکرهای کلاه خاکستری
در میان هکرهای کلاه سفید و هکرهای کلاه سیاه قرار دارند. در ازای دستمزد خاصی کار میکنند. برای مثال یک هکر کلاه خاکستری در ازای مبلغی به یک نهاد ملی برای پیدا کردن منشا حملات سایبری کمک میکند، از سویی دیگر پروژه نفوذ به سازمان دیگری که از این حملات سود میبرد را در ازای دریافت پول عملی میکند.
سایر هکرها
- هکر کلاه سبز یا بچه اسکریپتی، این افراد به تازگی وارد این حرفه شدهاند و به عنوان تازه کار در نظر گرفته میشوند.
- هکر کلاه آبی که برای سرگرمی یا برای انتقام گرفتن از کسی یا ارگانی هک میکند.
- هکر کلاه قرمز، این هکرها توسط دولتها برای نفوذ یا از کار انداختن وبسایتها و سرویسهای آنلاین سایر کشورها استخدام میشوند.
همچنین مطالعه این مطالب نیز به شما پیشنهاد میشود.
برنامه نویسی اختصاصی چه کاربردی دارد؟
سئو وب سایت چیست؟
تفاوت طراح وبسایت و توسعه دهنده وبسایت